Inter, CL

Snart är det dags. Champions league!

Inter ställs emot förra årets CL-segrare (Barcelona), ryskamästarna (Rubin Kazan) samt de ukrianskamästarna (Dynamo Kiev). Mycket tuffare än så kan det kanppast bli. Barca är barca så där finns väl igentligen inte så mycket att säga. Vad finns då att säga om våra ryska och ukrainska vänner? Givetvis är detta lag som på pappret skall inbringa segrar för våra blåsvarta, men man får inte glöma att det finns saker medelhavsproffsen inte är vana med. Att spela fotboll en kall november dag i ryssland med 60.000 pälsmössor på läktaren är knappas till våran fördel. Nä, kan man ta ett poäng borta ska man nog trots allt vara nöjd. Som så många gånger för, om inte alltid, är det hemma matcherna som fäller avgörandet. Vinner man sina hemmamatcher är saken klar.

Spelschema:
Inter - Barca
Rubin - Inter
Inter - Dynamo
Dynamo - Inter
Barca - Inter
Inter - Rubin

Fruktis

Gillar ni frukt?

Om ni gör det skulle ni älska mig. När jag var hemma på lunchen så var jag bland det fruktigaste man kan vara. Jag åt lamm och klyftpotatis framför tv.n, Grey´s Anatomy. Efter maten tog jag mig lite blåbärspaj med vaniljsås och zappade mellan Sjunde himlen och Project runway. Inte nog med att jag kollade på dessa program, jag började fan gilla dem också. Project runway kan jag ifs stå för då jag faktiskt alltid tyckt att det är bra, men att jag skulle fastna för klämkäcka familjenduktig i sjunde himlen och "det är så synd om mig, jag ser ut som en ledsen hund" tjejens program, Ja då tyckar jag nog att det har gott förlångt.

Nu måste jag göra något manligt, jag ska klia mig i skägget och surfa på en massa sportsidor. (porr om det inte var för att jag satt på jobbet).

Tänk på att frukt också är godis! / Fruktpojken

Kvinna eller man?

Har någon läst artikel i AB om att det utreds om den kvinnliga 800 meters löperskan Caster Semenya verkligen är en kvinna? Sjukt förnedrande, om hon nu är kvinna vill säga. =)

 Caster i mitten

Detta fick iaf mig att tänka på den Polska kvinnan Stanisława Walasiewicz som var en sprinterdrottning som bland annat tog OS-guld på 100 meter i 1932 och satte mängder av världsrekord. 1980 blev hon ihjälskjuten vid ett rån och vid obduktionen upptäcktes det att hennes könstillhörighet var oklar. Jag antar att misstankarna fanns redan när Stanislawa var aktiv, för kollar man på bilderna är detta knappast en skräll.

 Stanisława Walasiewicz

Vissa har även tagit upp att Moçambiques Maria Mutola är väldigt manlig av sig. Jag vet inte, känns knappast lika solkart som Stanislawa. Vad tycker du? Jag älskar förresten att jag hittade en bild av Maria Mutola i Inter tröja. =)

  Maria Mutola

När jag googlade efter bilder på dessa "damer" lyckades jag hitta denna donna också =)


Hermann "Dora" Ratjen var en manlig tysk friidrottare som tävlade på 1930-talet som kvinna.

Ratjen vann ett EM-guld 1938 med nytt "världsrekord". På vägen hem från EM blev Ratjen arresterad på järnvägsstationen i Magdeburg och en polisläkare konstaterade att Ratjen hade manliga könsorgan. Rekordet på 1,70 blev aldrig erkänt och det tyska friidrottsförbundet avstängde Ratjen på livstid officiellt "för brott mot amatörreglerna". 1957 gick Ratjen själv ut i offentligheten och berättade att han hade tvingats att tävla som kvinna av de tyska myndigheterna.

 Dora Ratjen


Landssorg! Onkel Kånkel avled i helgen.

Jag har alltidsagt att Onkel Kånkel är ett geni. Hans texter var briljanta och vissa musikstråk var om möjligt, lika bra. Jag har under många år varit ett fan av Onkel Kånkel, även om det idag kanske lyssnas lite mer sparsamt. Det händer dock att man får ett infall och lyssnar på några låtar eller rätt som det är sjunger lite på pedofilernas vollybolls turnering.

Det är med stor sorg jag idag läser i Aftonbladet att mannen, myten och legenden , Onkel Kånkel har gått bort.
Nu skall jag genast springa hem och lyssna på nåon av hans skivor.

Glöm inte: Håll igång i skogman!!

Usain Bolt Vs. Savannah Sanitoa.

Var det någon som kollar på friidrotts VM?? Och framför allt, var det någon som kollade på gårdagens 100 meters final?

Alla förväntade sig att Usain Bolt skulle vinna guld, de flestade väntade sig ett nytt världsrekord, men hur många förväntade sig den tiden? Det var en fantastik prestation som vi fick bevittna igår. Vad kan man säga? 9,58, helt otroligt!
Kan han göra det omöjliga och putsa även världsrekordet på 200 meter? På fredagkväll får vi svaret, just nu känns ingenting omöjligt.

 


Förutom att Bolt sprang 100 meter igår så sprang även damerna sina försöksheat, bland dem fanns mycket oväntat tjejen nedan. Ok, hon kanske inte vann, men jag är tveksam till att jag skulle ha sprungit snabbare.

 

Savannah Sanitoa, 22, från Amerikanska Samoa missade att kvala in till kultävlingen.

Så hon ställde upp på 100 meter i stället.


Från början var det tänkt att Savannah skulle resa till Berlin för att stöta kula men sedan hon missat att kvalificera sig till huvudtävlingen fick hon en annan idé.

Hon högg ett wildcard och ställde upp på 100 meter för att mäta sig världens snabbaste kvinnor.

- Det är ett personligt rekord att bara vara här. Vi har inte så stor konkurrens där hemma men att vara här, bland världens bästa sprinters, det är rätt spännande, säger hon enligt The Telegraph.


Hur gick det då för Savannah?

Jo, inte så illa alls faktiskt.

Hon sprang i mål på 14,23 sekunder - 16 hundradelar sämre än sitt personliga rekord och lyckades hålla två löperskor bakom sig i resultatlistan.

Tioiti Katutu från Kiribati kom sist med tiden 14.38 och Robina Yaa, från Afghanistan, sprang på 14.24.


Texten om Savannah Sanitoa är tagen ifrån aftonbladet.se


Fredags fräckisar

Höll helt på att glöma bort att posta dagens fredags fräckis. Och eftersom jag inte har haft några under semestern får ni 3 st kortare nu.


Lilla Sally kom hem från skolan med ett leende på läpparna och berättade för sin mamma:
- Olle visade snoppen för mig idag!
- Vad säger du, flicka?
- Mmm.. Den påminde om en jordnöt.
- Jaså? sa mamman, aningen lättad, var den så liten?
- Hihi, nej, sa Sally, men lika salt!


Ett äldre par gör sig klara för ett skjut. Frun smörjer in sig med glidmedel "där nere" flera gånger. Mannen ser förvånat på. Så tar han kedjan från sin fickur och snurrar den runt sin mandom
- Varför gör du så, frågar frun.
- Jag sätter på snökedjorna. Det ser ut att bli halt ikväll.



Det var en kvinna inne i en handväskbutik.
- Varför är denna så dyr, frågade hon expediten.
- Den är gjord av kukskinn så när du smeker den blir det en resväska!


fredagen

Klockan är nu nio och det är dags för fika, det bjuds på tårta. (Varje gång ett projekt eller en störra affär går i lås bjuder jobbet på tårta.) Är sjukt osugen på tårta så jag håller mig kvar på min plats och slö surfar istället. En annan käkade ju nästan frukost nyss. Iaf för för ca 1h sedan. Låg i sängen, jag är bortskämd och får frukost på sängen varje dag, och käkade min frulle framför MacGyver. Riktig klassiker. Han klarar allt den mannen, en riktigt hjälte! =)

Ikväll ska jag, Sandra, Erky och hans nys tjej Carro upp till stugan. Det blir att käka lite kräftor ta några birra, eventullt fiska lite. Blir nog allmänt lungt och trevligt. Ska bli riktigt kul.

Nu ska jag fortsätta mitt surfande innan tårtfolket kommer tillbaks och rasten är över.

Trevlig kväll på er, ciao!


Kul kul med möten

Tar mig en lite rast innan ett möte. Man måste ju piggna till lite innan. Finns väl inget värre än att medverka på ett möte när man redan är trött innan det börjat, jag menar, de flesta mötena är ju faktiskt rena sömnpillrena. Speciellt dem då man sitter i en stor hörsal och ens enda uppgift är att lyssna, eller hålla sig vaken. =)

Aja, nu måste jag iaf dra mig iväg.

Några bilder ifrån Italien

Här är några blandade bilder ifrån sommarens Italienresa.

      

Bilderna ovan är ifrån Garda.


  

Ovan, Venedig. Andra bilder är bron jag friade på.


       

Till sist, lite blandad action från Rimini.

Bil till salu?

Jag har ju givetvis helt glömt bort att lägga upp bilder ifrån semestern som jag lovade tidigare. Men jag lovar att jag skall fortsätta försöka =P

Idag är det torsdag och jag har ganska så exakt betat av 3,5 arbetsdagar, denne vecka verkar ju faktiskt gå riktigt fort =)
På lördag ska vi ut på biljakt, eller vi ska reka lite. Denna gång ska vi försöka att inte köpa första bästa. Vi får väl se hur det går. Vi funderar på lite olika bilar men just nu lutar det väl mest åt en Saab 9-3. Så är det någon som har en fin bil, inte nödvändigtvis saab, så hör gärna av dig/er.


Semestern, Italien, Frieri, jobb

Back to work, back to reality!

Då var tre veckors semester över, det är sjukt hur snabbt tre veckor kan gå. Men det är väl som de säger. Det går fort när man har roligt.

Semsestern började i ett rasande tempo, Jag han knappt komma hem från jobbet innan vi, (Jag , Sandra, Andreas och Johanna,) satti bilen på väg ner till Italien. Vid lunchtid på lördagen var vi framme vid vårat hotell vid Garda sjön. Garda var fantastiskt vackert och jag kan verkligen rekomendera en resa dit. Vi stannade fem nätter i Garda innan vi reste vidare söderut. Vi valde tillslut Rimini vid Italienska östkusten där det bjöds på en gigantisk strand och fortsatt strålande väder. (Vi hade runt 35grader hela resan.) Ska ni resa till Rimini rekomenderar jag en tjock festplånbok. Inte helt gratis att gå ut där precis.

Förutom Garda och Rimini var vi förbi Venedig en sväng. En riktigt häftig stad. I Venedig lyckades jag med visst darr på rösten och nerverna utanför, toucha marken med ena knäet och fria till min älskade Sandra. Hon sa Ja! (12/7-09)

Så nu sitter man här och skriver i bloggen tre veckor senare med en ring på fingret.
Så man kan lungt säga att jag har haft en riktigt bra semester. Jag ska försöka lägga ut lite bilder från den lite senare.

Nu tänkte jag springa hem o käka så att jag orkar med eftermiddagens arbetspass.

Ciao!

RSS 2.0