Morning

Ligger här i sängen och Lill- och storskot bredvid mig. Lillen har velat snutta hela natten så stackars Sandra ska få en liten ostörd sovstund innan jag smiter iväg till jobbet. Försökte ta en bild men den vart väl inget vidare, men den får duga då jag inte vill störa med blixt.



Hibiskus saft

Någon som har koll på om det går att köpa Jamaica saft någonstans? Det är en saft gjord på hibiskus blomman. Tyra var som besatt av den när vi var i Mexico så det skulle vara kul om man kunde köpa hem en flaska och se om hon fortfarande skulle gilla den lika mycket. Har ifs inte letat i butikerna men om man söker på tex Ica.se så får man 0 träffar. Ska försöka komma ihåg att gå in och kolla på den "utländska" hyllan nästa gång vi är och handlar.

Googlade lite och hittade denna bild.



Ölbryggeriet

Höll ju nästan på att glömma att skriva att jag gjorde min första sats med öl idag. Tyvärr missade jag att ta bilder under tiden men tog en bild när allt var klart och nu bara ska stå och gotta till sig. Uppdaterar när det händer nå nytt i ärendet. Bjuder på en bild på skönheten så länge.



Smygfotograferat

Imorse när jag skulle åka till jobbet kunde jag inte låta bli att ta ett smygfotografi på familjen. Det spelar ingen roll att sängen är 210x210cm när barnen vill ligga nära :)
Tyra, Sandra och Oskar (som knappt syns)


Bilder

Bara för att hålla bloggen levande kastar jag upp två bilder från gårdagen.
Första bilden är på Tyra när hon leker jaga ute på nya dagiset.
Den andra är ifrån gårdagskvällen då det var dags för sagostund.




Ölbryggarkit

Har packat upp och studerat mitt ölbryggarkit som kom i fredags. Ska läsa lite i magasinet Beer och tagga lite ytterligare innan det blir dags att sätta igång. Nu när jag även bloggar via mobilen så är det smidigare att bjuda på bilder så för andra inlägget i rad kommer det här en bild. :)


Tre blev fyra

Klockan 04.58 i torsdags föddes vår fantastiska son Oskar. Han vägde in på matchvikten 3916gram och var 52cm lång. Långa och ståtlig precis som sina föräldrar :)

Storasyster Tyra som under tiden bodde hemma hos moster kom och besökte oss under torsdagen och tyckte det var otroligt spännande med att lillebror äntligen var här.

På fredag förmiddag valde jag och Sandra att åka hem och efter lunch åkte jag och hämtade hem Tyra. Tyra har varit väldigt engagerad i lillebror och hjälpt till med allt som hon har kunnat.

Här nedan ser ni en stolt storasyster som sitter och tar hand om sin lillebror i sitt knä.

Jag glömde ju förresten säga att vi på vägen hem hämtade upp mitt ölbryggarkit på ett postombud som hade anlänt under torsdagen. Vilket betyder att bäbis kom innan ölbryggarkit även om det bara råkade skilja några timmar tillslut.

Så nu händer det grejer hos familjen Asplund som det kan bloggas om framöver.

På återseende!

Öl eller bäbis?

Fortfarande ingen bäbis så jag han aldrig bli tvåbarnsfar innan det nya inlägget. Vilket ju både är bra och dåligt. Dåligt av den anledning att vi längtar och gärna vill att lill-grabben ska komma ut nu. Men bra av den anledning att bloggen uppdateras flitigare än på mycket länge.
 
I väntan på lillebror kan jag ju meddela att jag har beställt ett ölbryggarkit. Känns fantastiskt roligt. Så nu ser jag med spänning fram emot två leveranser. Undrar vad som kommer först, bäbis eller ölkit?
I fredags var jag inställd på att bäbisen skulle komma i början av denna vecka. Nu är jag tveksam om bäbisen kommer denna vecka överhuvudtaget. Men man vet ju aldrig, det kan gå riktigt fort när det drar igång.
Men mitt tipps ligger på ölkittet.
 
Det är väl bara att vänta och se. Förhoppningsvis har jag fel och är tvåbarnsfar vid nästa inlägg=)

Projekt

Ni ska veta att det är svårt att hålla en blogg flytande om man bara ska ordbajsa ut en massa inlägg med ämnen tagna ifrån luften. Jag funderar därför på om jag borde skaffa mig ett litet projekt som kan hjälpa mig att ha saker att skriva om. Ett annat alternativ är ju att börja göra bloggen lite mer personlig och ta upp saker från vardagen.

En sak som skulle kunna bli mitt projekt är en sak jag har velat göra ett tag nu men aldrig har kommit igång med är att brygga eget öl. Jag har vid många tillfällen läst forum, bloggar och allmänna hemsidor om just detta. Det som har hållit mig tillbaks lite är att det har känts både svårt och dyrt. Men den senaste tiden har det dykt upp en hel del startkit man kan köpa från diverse sajter som både är relativt billiga och enkla. Det kitet jag har fastnat för mest är detta: http://www.coopershembryggning.se/produkter/startpaketet/coopers-diy-beer-kit

Dock är det så att det beräknas vara nedsläpp för barn nr 2 imorgon vilket troligen kommer att skjuta på mitt öl-bryggande på tiden igen. Men som sagt barn nr 2 är ju ett "projekt" bara det. Hur kommer detta att förändra livet? Vi har ju faktiskt varit väldigt bortskämda med våran fantastiska och nu 3år gamla dotter Tyra. Vi har i princip fått sova hela nätter sedan hon var 3 månader gammal. Det är aldrig några problem med läggningen och hon gillar sovmorgnar, eller åtminstone att ligga och dra sig i sängen. Så de gånger man har fått dåligt med sömn har man bara haft sig självt att skylla. Därför känns det ganska givet att nr 2 kommer att vara en skrikig liten krabat som inte kommer vilja sova, åtminstone inte när vi önskar=)
Men hur som helst, detta gör ju också att bloggen kanske mer lutar åt det personliga hållet och vardagliga livet.

Jag tror dock att det kommer att få bli en kombination av de båda. Först kommer ni kanske få uppleva en lite mer personlig prägel där jag, fru, barn, släkt och vänner kommer att få större utrymme och exponering. (Som om inte FB och Instagram vore nog! =) Sedan kanske jag vågar mig på lite sidoprojekt som jag kan dela med mig av. Jag hoppas dock inte jag tappar mina konstiga inlägg om helt orelevanta saker kommer försvinna. Det är ju trotts allt det som är roligast att skriva om.

Nästa gång jag skriver är det högst troligt att jag är tvåbarnsfar. Sinnes!=)

Bloggen lever!

Senast jag gjorde ett inlägg i denna blogg var i november 2009. Det vill säga, 4år och 4 månader sedan. Helt sinnessjukt att bloggen har fått vara kvar. Eller är det det? Jag kan tänka mig att "blogg.se" vid flertalet tilllfällen beordrat någon anställd att ta bort alla inaktiva bloggar som bara ligger och tar plats. Eller åtminstånde de bloggar som inte har några stadiga beökarsiffror. För alltvarligt, hur många besöker denna blogg? De få personer som en gång i tiden gjorde det har ju gett upp för länge sen. Hur som, låt oss återgå till den anställde, låt oss kalla honom Knut, som har fått i uppdrag att ta bort gamla bloggar som ligger och skräpar. Knut jobbar generellt mellan 8-17 med frukostfika vid kl 9, lunch vid 12 och eftermiddagsfika vid 14.30. Under dagen sitter han och går egenom långa listor med bloggar som finns på blogg.se´s "kalla-lista". Hugos sångblogg - släng!, Ulrikas pysselblogg - släng! osv. Tills den dagen han ser bloggen "azpn -Livet som det är". Han gör som vanligt en liten snabbanalys av bloggen innan den skall raderas. Men något på bloggen fångar Knuts intresse. Han vet inte själv vad det är men någonting gör att han inte förmår sig på att klicka på delete. Är det den persnoliga kontakten han tycker sig ha fått med skribenten, den vackra historian som skilldras eller kanske är det den intressanta faktan? Nej det kan det ju inte vara, jag skriver inget personligt, jag håller mig ytterst sällan till fakta och jag garanterat inte skrivit något vackert. Nej det finns faktiskt ingenting som borde ha fångat Knuts intresse så pass mycket att han under alla dessa år låtit bloggen legat i sin koma utan att dra ut sladden. Men så en dag, dvs idag, så visar bloggen tecken på liv. Om detta bara är några sista ryck eller faktiskt uppvaknande kan bara framtiden säga.
 
Jag tackar Knut för att han aldrig gav upp och jag hoppas att det är fler än jag och Knut som hittar tillbaks till bloggen framöver.

RSS 2.0