Pina

Orkade inte blogga något igår. Var halvpaj hela dagen. Vaknade fullt påklädd i soffan igår med en sjuk huvudvärk, Sandra kom till min räddning men några tabletter och ett stort glas vatten. Var bara att smaska i sig dem och sedan blunda ett par minuter innan jag tvingades upp. Vi skulle till stugan och fortsätta målandet. Vi var kanske inte så jätte sugna på det men det var bara att bita ihop och grabba tag i penseln.

På kvällen mös vi i soffan med räkor och fotbollen på tv,n.

[countdown: Nedräkningen fortsätter. Med idag är det 7 dagar kvar tills min semester. 6 arbetsdagar och 1 lediga dagar]


mjaa

Kl är tio i tre på söndagmorgonen..
Jag är mer sugen på en kebabtalrik än ett sosialt samtal. jupp, jag är fortfrande onykter. Inte jätte konstigt, med tanke på klockslaget. Men jag kan inte sluta fantisera om en choritzon. Skulle det inte vara bra nice men en choritzo nu? Jag skulle lätt ta en, och det gjorde jag iförsig.. Efter krogen vandrade jag med bestämda steg egom kiosken och  sa; En shörv. ketxhub och senap på den. Och så varrt det, fint som snus sa jag och log,

 Annat löst folk valde att hoppa, dansa, göra vad de vill när dj;n spelade gamla hits från 80 och 90 talet.

Jag är fortfarande full... värre saker har väl hänt?

Godnatt gott folk, godnatt!!


Tatuering

Aftonbladet har ju de senaste dagarna skrivit rätt så mycket om dåliga tatueringar. Men så var det en som måste ta alla pris som den absolut fulaste som har gjorts. Hur gamal var den tatueraren? 5?

        
Till vänster ses kissemissen som tatuerades in på Rickard Stjernlöfs överarm på Rhodos. Till höger ses den svenske tatuerarens räddning som gjorde missen till en hit. Rhodostigern gömmer sig i klippan.


[countdown:
Nedräkningen fortsätter. Med idag är det 9 dagar kvar tills min semester. 6 arbetsdagar och 3 lediga dagar]

Vilken stad?

Dags att vandra till sängen och somna framför någon kass film som förhoppningsvis visas på tv. Så godnatt tappra besökare, godnatt

Btw.. Vet ni vilken stad det är jag har som bild högst upp??

                              

HELG

Äntligen helg.

Har varit hemma i ca 30min efter ett fint 12 timmars pass på jobbet. Har inte så mycket mer att tillägga igentligen. Är bara så jävla skönt att man inte jobbar i helgen,

Sandra är hemma hos Caroline och de ska kolla på Kill Bill. Jävligt bra film faktiskt. Själv zappar jag mellan all kvalitets tv. Det bjuds inte på så mycket spännade så här på fredagar. Funderar på om man kanske skulle ta och passa på och spela lite tv-spel när man ändå är själv. Det blir nog så..

Ha det så bra gott folk. Trevlig helg!

Morgon möte

Äntligen fredag!

Var på jobbet klockan halv nio imorse eftersom vi skulle ha möte, vilket var lika givande som vanligt. Japp, jag var ironisk.
Känns så jävla ovärt att gå på såna möten när det inte ger ett skit. Att man dessutom skall vara på jobbet tills kl 20 ikväll gör inte att man blir mer motiverad.

[countdown: Nedräkningen fortsätter. Med idag är det 10 dagar kvar tills min semester. 7 arbetsdagar och 3 lediga dagar]

Tidsfördriv

Nu har jag varit på jobbet i 6 timmar, vilket betyder att det bara är 4,5 timmar kvar. Men det skall väll kunna gå ganska snabbt. Man kan ju alltid spela Tepz =). Jätte lite folk idag så man måste ju fördriva tiden på något.
Om ni inte har spelat spelet så tycker jag att ni skall prova det. Det är sjukt beroende framkallande.

Det är inte Tetris. Det är ett Tetris-pussel!
Släpp brickorna var du vill på brädet. När du har fyllt en rad eller kolumn försvinner den och ger plats åt fler brickor.

Mitt highscore: 1954


Länk: http://www.vlt.se/index_spel.asp?c1=439

                                         


Efter jobbet ska vi åka och fira svärfar som fyller 60 år idag.

Grattis Lars!! Snart kan du spela ännu mer golf. Om det går vill säga=)

Ny dag, nya tag

Gomorgon

Så var det torsdag. En dag närmare helgen och en dag närmare semestern.=)

Ska snart öppna butiken så det blir inte så mycket skrivande just nu.

Jag vill bara tackar alla för stödet, (förra inlägget) det uppskattas.
Kommer att uppdatera er om hur det går allt eftersom. Så hjälp till att hålla tummarna. Och glöm inte att säga till om ni hittar en miljardär som är sugen på att hjälpa till med en lite donation=)

[countdown: Nedräkningen fortsätter. Med idag är det 11 dagar kvar tills min semester. 8 arbetsdagar och 3 lediga dagar]

Det händer mycket på ett år.

För ett år sedan köpte jag och Sandra en jätte fin lägenhet mitt i stan. Den var lagom stor (77m2), ljus och hade en öppen planlösning, vilket var något vi verkligen ville ha. Visst den var inte billig, men med tanke på den låga månadsavgiften var priset förståligt. Vi slog till och köpte lägenheten vi drömt om.

Allt var perfekt tills den dagen vi skulle betala våran första månadsavgift, då kom chocken. Den stämde inte det minsta och det enda de sa var;
 - Förlåt, betala!

Vi vände oss till konsumentverket som sa att vi hade rätt man att de inget kunde göra. Vi skickade skadestånds yrkan till företaget vi köpt lägenheten av men fick skamliga förslag tillbaks. (Ni får den här summan pengar om ni lägger ner ärendet) Vi anlitade en jurist som sa att vi har helt rätt och att detta företag har gjort stora fel vid försäljningen. Vår jurist har skickat ett nytt brev till företaget om vårat skadestånd men har ännu inte fått svar och idag kunde man läsa att företagets dotterbolag försatts i konkurs och att moderbolaget möjligen också skulle försättas i det. I företaget har man börjat sälja av dotterbolag samt gjort sig av med både vd och styrelsemedlemmar den senaste tiden.

Så där står vi, med en lägenhet som har tappat 1/3 av sitt värde och troligen ingen som helst möjlighet att få något skadestånd eller köpet hävt.

Det skulle kunna vara slut på eländet där, men, det är det tyvärr inte.

Samma personer som sitter, sorry, jag menade: satt, i företagets styrelse satt i vår förenings styrelse. Nu är dessa personer borta och idag fick vi dessutom reda på att det fattas en stor summa pengar till detta kvartals räkningar. En summa som föreningen aldrig kommer lyckas betala.

Så där står vi, med en lägenhet som har tappat allt sitt värde och ett lån som aldrig kommer att kunnas betala tillbaks.

Någon miljardär som kan hjälpa till?

countdown:

[countdown: Nedräkningen fortsätter. Med idag är det 12 dagar kvar tills min semester. 9 arbetsdagar och 3 lediga dagar]


Tis. Update.

Tvätten är fixad eller iaf nästan, den skall tas reda på också, men jag tror jag avvaktar med det till ikväll. Sandra ska ändå gå på bio (Sex and the city) så då har jag nått att plocka med framför tv:n.

Som ni ser har jag ändrat lite på min design på bloggen, var inte meningen att göra om den men jag råkade av misstag ändra och istället för att ställa tebax allt som det var så gjorde jag om den helt. Tycker det vart helt ok, hoppas ni tycker det också.

Ska väl ta och leta reda på nycklarna till stugan, jag och farsan ska åka dit en snabbis och mäta taket på "lill stugan". Det behövs nämligen läggasom och farsan ska hjälpa till att skaffa plåt åt oss.

Så. ciao så länge..

Morning

gomorgon gomorgon på er..

Vaknade halv tio av att någon ringde på dörren. Det visade sig vara svärmor som på order av Sandra var tvungen att hämta träningsskor till henne. Varför skorna var så viktiga vet jag inte, hon kanske inte vill slösa på sina egna bensin pengar för att hämta skorna eller något liknande, fråga mig inte.

Nu tänkte jag iaf vandra till tvättstugan för att se om de finns någon möjlighet för att tvätta. Kul. :/

[countdown: Nedräkningen fortsätter. Med idag är det 13 dagar kvar tills min semester. 9 arbetsdagar och 4 lediga dagar]

countdown

Nedräkningen fortsätter. Med idag är det 14 dagar kvar tills min semester. 10 arbetsdagar och 4 lediga dagar.

                                                

Målning

Sandra drog med sig sin familj till stugan för att fortsätta slipa och måla om stugan. Hon Skickade mig ett mms där jag fick se hur det gick för dem. Det såg verkligen jätte fint ut. De har hunnit med hela baksidan och på den mittersta bilden är den ena gaveln nästan klar. Nu är det bara den andra gaveln samt framsidan kvar.

Här är bilderna.

                             
 
Vad tycks?


Nedräkning

Så var den lilla ledigheten över. Nu står man åter på jobbet och räknar ner timmarna tills man slutar för dagen. 2 down, 5 to go.

Räknade ut att jag, med idag, har 15 dagar kvar tills min semester. 11 av dessa dagar ska jag jobba och 4 av dem är uppvärmningsdagar så att ledigheten inte kommer som en chock. =)

Lör 21/6

Hoppas ni alla hade en trevlig midsommar. Själv hade jag en mycket trevligt midsommarfirande tillsammans med Sandra, Carro, Pascal, Karlsson och Lisa. Ska försöka posta lite bilder från kvällen senare. Men nu tänkte jag passa på att posta en riktigt snygg bild på min mor, hon fyller nämligen 46år idag. Grattis mamsen!

                                                 

Midsommar

Jag vill önska eder alla en fantastisk midsommarafton. Hoppas ni äter gott och njuter av trevligt sällskap.


                              

Nu åker vi snart till stugan för att fira.. Vad ska/gjorde ni för trevligt?

Update tor.

Jag hörde ett ryckte om att Josef och dottern Elisabeth Fritzel skall sjunga in en låt tillsammans. De skall tydligen göra om låten Luka, med Sussane Vega.

Här är texten / Nedan kan ni se orginalet

(Josef)
My name is Frtzel

I live on the second floor
I live upstairs from you
Yes I think you've seen me before

If you hear something late at night
Some kind of trouble. some kind of fight
Just don't ask me what it was
Just don't ask me what it was
Just don't ask me what it was

(Elisabeth)
I think it's because I'm clumsy
I try not to talk too loud
Maybe it's because I'm crazy
I try not to act too proud

(Josef)
They only hit until you cry
And after that you don't ask why
You just don't argue anymore
You just don't argue anymore
You just don't argue anymore

(Elisabeth/Josef)
Yes I think I'm okay
I walked into the door again
Well, if you ask that's what I'll say
And it's not your business anyway
I guess I'd like to be alone
With nothing broken, nothing thrown

Just don't ask me how I am
Just don't ask me how I am
Just don't ask me how I am


Tor. 19/6-08

Skräll? Knappast. Men att vi skulle lämna turneringen på detta sätt var riktigt pinsamt. Nu missfärgar vi våra sverigetröjor så att dem blir oranga och börjar hålla på läget som kommer att vinna em.. Holland alltså.

update onsdag

Goderafton gott folk..

Snart smäller det.. 1 timme och 40 minuter kvar. Nu ska ryss jävlarna få smaka på svenskt stål..:)

Sanningen är att jag är sjukt orolig. Det är ett ungt, tekniskt lag som spelar på snabba omställningar. Passar detta sverige?? Låt oss hoppas på det..

HEJA SVERIGE!!!

Ons. 18/6-08 (6År)

Ställde alarmet på 05.30 idag, detta är sjukt tidigt för min del då jag sällan går upp innan kl 9. Anledningen var att jag ville styra en frukost för hjärtat då vi firar 6år idag. Så det vart pannkakor och en massa olika frukter till frukost idag. Mycket trevligt  och mysigt att äta en frukost tillsammans. Det händer inte så ofta då vi har helt olika arbetstider.

                                                    

Helgen

I lördags vart det bra drag. Strax efter kl 15 börjar det ramla in lite folk hos oss på för öl innan vi vandrade ner till Harrys för att heja fram Sverige emot Spanien. Vart lite mat, öl och ett slag i ansikte när Spanien satt 2-1 i 92 minuten. Men det var snabbt glömt och vi vandrade hem till oss igen för ett par efter matchen öl och Rock Band spelande. Om ni inte har spelat Rock Band så tycker jag att ni skall prova på det, är så jävla kul. Det är som Guitar Hero fast man är ett helt band. En som spelar gitarr, en på trummor och en som sjunger. TESTA!!

På söndagen handlade vi på oss en massa färg och annat plock innan vi begav oss till stugan för att härja på fasaden. Hann med ca 1/4 innan vi gav upp och åkte hem. Så där har vi något att se fram emot i sommar=)

Idag cyklade jag till jobbet och efter halva sträckan cyklar jag ifatt en äldre herre på uppskattningsvis 70år. Han höll ett bra tempo och eftersom det började bli en fin motvind så tog jag rygg på herrn och låg och njöt av en vind fri cykel tur till jobbet=)


Lörd. 14 juni

Det blir nog inte av att vi åker till stugan idag, nattens regnande satte stopp för det. Är ingen höjdare att skrapa/borsta av den gamla färgen när väggen är fuktig. Aja finns andra saker som kan göras här på hemma plan.

Tror inte jag vågar skriva så mycket mer. Det låter som om min dator håller på att använda en cirkelsåg under chassit. Sandra säger att det är fläkten som har pajat och kanske att det till och med är processorfläkten. Vad detta igentligen betyder har jag ingen aning om. Men jag kan gissa på att den när som helst lägger av helt.

Ha en trevlig afton.. HEJA SVERIGE!!!

                                             

Fredag

Fredagen är här, den bjuder troligen inte på så mycket action. Jag jobbar till kl 20 och har inte några planer för resterande kväll. Blir troligen cola, snus och tv-spel. Sandra skall på afterwork med Johanna ikväll så hon ramlar väl in framåt småtimmarna när en annan fortfarande sitter och spelar.

Lördagen blir troligen mer actionfylld då vi först skall till stugan och fixa och trixa. Tror det blir att skrapa husväggarna för att sedan måla om dessa. Vi hade väl tänkt att försöka att byta bort den bruna/gröna stugan emot den klassiska röda med vita knutar. Det kan bli riktigt fint. Ska försöka jobba upp några före- och efterbilder på stugan så ni kan se förvandligen.

På lördags kvällen skall vi till Harrys (krogen) och kolla på fotbollen tillsammans med Helena och Jani. Skall bli trevligt.

Tänkte att jag skulle bjuda er på en fredags fräckis, så här är den:

En liten dvärg, var på en pissoar. Då han inte nådde upp, bad han mannen bredvid att ställa honom på kanten av rännan. Han stödde sig då mot väggen med bägge händerna, och bad mannen hjälpa honom,att plocka ut den.

Mannen var hjälpsam,men fick en chock,då hela organet var
fullt av sår och eksem, och dröp av varbölder. Men han tog ut den.

Fy tusan vad äckligt. Har du varit hos doktorn, med detta problem?
-Ja, sa dvärgen
-Vad sade doktorn, då?

-Vad du än gör, så rör aldrig den med fingrarna!

ons

Står själv på jobbet och räknar ner minuterna till stängning, 149 minuter kvar.

Kom till jobbet strax innan kl 11 och möts av en sjuk Karin som vandrar in på toaletten och grabbar tag i porslinsratten för att ta sig en svängom. Efter att ha provkört en stund bestäms det att det vore på sin plats att hennes nästa vandring skulle leda hemåt. Skönt för henne, sämst för Jonna som måste komma in och jobba på sin lediga dag. vart inte så lång arbetsdag för Jonna (ca 12-17) men det är ju en tappad ledig dag. Så nu står jag alltså själv och stirar mig blind på klockan.

                                                     
                                                 (Inte Karin på bilden)



Igår spelade Sverige sin första match i fotbolls-EM och tog hem alla 3 poängen. Detta betyder att man har råd att förlora emot Spanien på lördag och ändå kunna ta sig vidare till kvarsfinal vid seger i avslutnings matchen emot Ryssland.

                                                     

Bakgrund till kommentaren: Jonnas storasyster berättar för Jonnas lillasyster att hon är med barn.
Jonnas lillasyster till Jonnas storasyster
Dagens kommentar: Amen, då har ni ju knullat !!
(Använd gärna en skåns dialekt)

Bilder

Här är några bilder på brosan när han tog studenten. (2008-06-05)

      

                            


Fre - Lör - Sön

Efter att jag slutat jobbet i fredags åkte vi hem till Andreas och Johanna för att fira nationaldagen tillsammans med dem. Det vart lite slappa i poolen innan Johanna (Husets grillmästare) ställde sig och briljerade vid grillen. Lite pinsamt kanske att Andreas inte är grillaren i familjen, det är ju trots allt en manlig grej. eller? =)
Hur som helst var det en mycket trevlig afton.

Lördagen bjöd på mer jobbande för min del medans Sandra njöt av trevligt sällskap och stekande i solen. Men jag fick till slut komma ut jag med. Sandra plockade upp mig efter jobbet och vi begav oss ut till Ängsö för att fiska. Inte en fisk fick vi. Ett hugg var allt jag fick. Det kommer dock att krävas revansch, jag skall plocka upp en lite rackare där. På kast, inte met.

Efter jobbet ikväll blir det nog bara slappande hemma framför fotbollen. Tyskland-Polen känns sjukt intressant, speciellt när chefen är Polak. Kan kanske bli några retsamma sms till honom=)

Grattis Sverige!!

Hinner inte skriva någonting speciellt, ska nämligen till jobbet om någon minut.

                               

Som ni förhoppningsvis vet så är det Sveriges nationaldag idag och jag undrade bara hur folket hade tänkt fira det.. hur skall du fira?

Student firande

Idag tar min bror Jacob studenten.. Lycklig är han, jävulskt lycklig!!

Vi har nyss kommit hem från att se honom springa ut och skall snart knalla ner på stan för att se honom och de andra studenterna åka runt  på vagnar, dricka skumpa, skrika heja ramsor och allmänt fira deras examinering.

Redan innan han han kliva upp på vagnen var han sjukt hes. Undrar hur halsen mår imorgon. Och framför allt hur han mår imorgon :)

Helgen

Lelle kom till slut och vi begav oss iväg emot Busserts stuga. Väl framme kastades sakerna in i stugan och vi begav oss emot vattnet och årets första dopp. Bussert såg nöjd ut när han stod i vattnet och med ett leende sa till Lelle att han skulle bli först i, dock lyckades jag smita förbi bakom honom och stjäla det ifrån honom. Nöjd vart jag, jävligt nöjd. Bussert mindre nöjd.

Efter lite plaskande och stekande återfann vi oss i stugan där vi grillade oss några korvar innan vi begav oss till nästa stuga. (Busserts flickväns kompis har en närliggande stuga) I stuga nr 2 grillades det mer och förtärdes alkohol.

På söndagen var det tänkt att vi skulle åka och bada men när vi var på väg tyckte jag och Sandra att det var lika bra att fly fältet så vi satte oss sonika i bilen och styrde den hemåt. Istället för sjö bad vart det pool bad hemma hos Andreas och Johanna vilket var riktigt nice. Man blir ju inte alls avundsjuk.

vi var åter hemma vid 15.30 på söndagen och det kändes som om vi hade hunnit med en massa saker på den korta tid vi varit borta. Väl hemma stod matlagning, käka, städa och fotbolls tittande på schemat innan Sandras farbror, faster och kusiner skulle komma över och gratta Sandra på 25års dagen. lite sent men bättre sent än aldrig=) Sandra fyllde den 6 februari.

Så var våran helg, ungefär.


RSS 2.0